ابزار ماتريس ابزار ماتريس .

ابزار ماتريس

هر آنچه كه بايد درباره دريل بدانيم

تاريخچه دريل و اجزاي آن
سرآغاز تشكيل دريل به حدود 3500 سال قبل از ميلاد مسيح بر ميگردد.. در آن زمان وقتي انسان ها  ميخواستند سوراخي را در چوب، پوست و يا استخوان حيوانات به وجود بياورند از  تكه سنگي استوانه‌اي شكل و نوك تيز استفاده ميكردند. به اين صورت كه آن را بين دو دست ميگرفتند و با چرخش مداوم ، سوراخ هايي را ايجاد ميكردند. تا اينكه بعد از سالهاي بسيار زياد ، اولين ماشين سوراخ كاري ساده كه از يك كمان و يك ابزار نوك تشكيل ميشد ساخته شد .

با پيچيدن نخ كمان به دور ابزار و به جلو و عقب حركت دادن آن، با سرعت نسبتا بالايي مي چرخيد و عمل سوراخكاري را انجام مي‌داد. اين روال آنقدر ادامه پيدا كرد تا اينكه اولين دريل دستي توليد شد كه حتي در حال حاضر برخي از آن ها هنوز وجود دارند. با گذشت زمان شركت هاي مختلفي شروع به ساخت دريل هايي با موتور الكتريكي كردند و كم كم به دريل هاي پيشرفته امروزي رسيدند. معمولا اجزاي يك دريل شامل :

1. سه نظام ( رابط بين موتور و دريل )
2. سلكتور ( تنظيم گشتاور دريل )
3. موتور
4. سوييچ ساعت گرد و پات ساعت گرد
5. دسته دريل 
6. باطري : در انواع شارژي / سيم برق : در انواع برقي
7. كليد روشن خاموش

سه نظام ديل : 
سه نظام با نام لاتين Chuck قطعه اي است كه جلوي دريل نصب ميشود. وظيفه اين قطعه انتقال نيرو از موتور به مته است.

مته :
مته ها مهم ترين اجزاي دريل ها براي سوراخكاري سطوح مورد نظر است. هر مته با توجه به نوع دريل و جنس سطح مورد نظر انتخاب ميشود.  مته‌ها در اندازه و اشكال مختلف موجود هستند. ( براي آشنايي مته ها ميتوانيد به مقاله مربوطه مراجعه فرماييد. )

دسته  دريل : 
قسمتي از دريل كه شما دستگاه را با آن كنترل ميكنيد دسته دريل نام دارد. دسته دريل بايد نرم، ارگونوميك و ضد لرزش باشد تا بتوان به راحتي با دريل كار كرد. 

موتور : 
اين قسمت در ابزارهاي برقي و شارژي خيلي مهم است. چون انرژي از منبع برق يا باتري به موتور دستگاه دريل داده مي‌شود تا بتواند چرخش ايجاد كند.

كليد كنترل سرعت :
اين كليد به شما كمك ميكند تا سرعت چرخش دريل را كنترل كنيد. هرچه كليد را بيشتر فشار دهيد، سرعت دستگاه بالاتر مي‌رود.

معرفي دريل و دسته بندي آن
يكي از ابزارآلات بسيار پركاربرد در صنايع مختلف از جمله صنايع چوب،  فلزكاري‌ها، تراش‌كاري‌ها، صنعت ساخت و ساز و .... ،  وسيله اي به نام  دريل ( Drill ) است. اين ابزار ميتواند با استفاده از نيروي چرخشي ، سوراخ يا برش دايره اي شكل روي اجسام و اشياء با قطرهاي مختلف از هم ايجاد كند. البته اين ابزار فني براي پيچاندن، و باز و بسته كردن پيچ ها و مهره ها در مدت زمان كوتاه هم استفاده ميشود.. امروزه با پيشرفت تگنولوژي و علم و صنعت، مدل هاي مختلفي از دريل ها توليد ميشوند. به طور كلي دريل ها به چهار دسته تقسيم بندي ميشوند :

1. دريل هاي دستي
2. دريل هاي برقي
3. دريل هاي شارژي
4. دريل هاي بادي ( پنوماتيك ) 
 اين دريل ها، بر اساس سرعت، قدرت، گشتاور و اندازه به انواع مختلفي تقسيم ميشوند. در قسمت زير به هركدام از خصوصيات، كاربرد و انواع آن اشاره خواهيم كرد.

1. دريل هاي دستي : 
اين دريل شكل و  كاركرد ساده اي نيز دارد. اين دريل ها براي نصب پيچ ها استفاده ميشوند. دريل دستي نيازي به برق ندارد، وزن سبكي دارند و كار با آن ها راحت است. اين دريل ها در بازار به تعداد  محدودي وجود دارد..

 

 

2. دريل هاي برقي : 
اين نوع دريل ها زا موتور الكتريكي استفاده ميكنند. اين موتور قادر است با چرخاندن مته در چوب، پلاستيك، سنگ يا فلز باعث تشكيل سوراخ شود. تفاوتي كه دريل برقي نسبت به دريل شارژي دارد اين است كه دريل هاي برقي هنگام انجام كار نياز به منبع برق دارند تا سيم برق دريل به آن متصل شود. در اين صورت شما ديگر نگران تمام شدن شارژ آن نيستيد.. 

دريل برقي ساده
دريل ستوني 
دريل چكشي ( برقي- بادي )
دريل نمونه بردار
دريل گير بكسي ( برقي- بادي )
دريل سركج ( برقي-شارژي-بادي) 
دريل مگنتي ( برقي-بادي )
دريل پيچ گوشتي ( برقي-شارژي )
دريل چكشي :
اگر هنگام سوراخكاري با سرخي و حرارت شديد نوك مته در اثر اصطكاك مواجه شديد در حالي كه موفق به سوراخ كردن نشديد . به خاطر اينكه  از طرفي دريل چركشي از توان و قدرت بيشتري برخوردار بوده و تا عمق بيشتري از سطوح را مي تواند سوراخ كند . همچنين فرق اين نوع دريل با بقيه دريل ها در اين مورد است كه براي سوراخ كردن اجسام سخت به كار ميرود. در اينجا دستگاه، ضربات متوالي به سطح مورد نظر وارد ميكند تا مته با سرعت و قدرت بيشتري داخل سطح فرو رود. 

 

دريل گير بكسي :
دريل هاي گير بكسي قادرند انواع پيچ هاي بزرگ و بلند را در محيط هاي تنگ باز و بسته كنند. اين دريل يك نوع سوكت قفلي دارد كه فقط مته هايي با شكل شش سر به آن متصل مي شود. دريل هاي گير بكسي هم سرعت زياد و هم قدرت بالايي دارند. دريل گير بكسي براي سوراخكاري اجسام سخت مثل آهن استفاده ميشوند. 

 

دريل بتن كن :
دريل هاي بتن كن يكي از قدرتمند ترين وحرفه اي ترين انواع دريل ها به شمار ميرود. آنقدر  قدرتمند است كه ميتواند در بتن، سنگ، بتن، آجر، كلوخ و ... سوراخ عميقي ايجاد كند در حالي يك يك چكش تخريب اين قابليت را ندارد. اين دريل در ساختمان سازي خيلي استفاده ميشود.. اين دريل مثل بقيه دريل هاي برقي عمل ميكند. ولي فرقشان در عملكرد داخلي دستگاه است.

 

دريل ستوني :
دريل ستوني يك دريل ثابت و غير قابل حمل است كه وزن سنگين و ابعاد خيلي بزرگي دارد، بنابراين فضاي بيشتري را اشغال ميكند. برخي از مدل هاي اين دريل داراي ميز كار مخصوص براي نصب آن مي باشند در حالي كه بعضي از آن ها بدون ميز است. كار اين دريل سوراخ سطوح چوبي، پلاستيكي، گچي و غيره است. اين دريل بيشتر در صنايع تجاري، كارهاي ظريف و بادقت بالا استفاده ميشود. از ويژگي هاي قابل توجه اين دريل ميتوان عدم انحراف دريل در زمان كار و ثابت نگهداشتن قطعه مورد نظر اشاره كرد..

 

چكش تخريب : 
اين چكش درواقع نوعي دريل بسيار قدرتمند است كه جهت تخريب ديوارهاي ضخيم استفاده ميشود. اين چكش با وزن سنگيني كه دارد ميتواند سوراخ هاي بزرگ ايجاد كند و سبب كندن زمين هاي سنگي، بتني و آسفالتي جهت ساخت تونل ها شود. چكش هاي تخريب با بهترين آلياژ ها و مطابق با استانداردهاي روز دنيا ساخته ميشوند. 

 

3. دريل هاي شارژي :
دريل شارژي وسيله اي است كه از برق استفاده نميكند بلكه نيروي خود را از باتري نيكل كادميومي يا ليتيومي تامين ميكند. بعضي از آن ها شامل چراغ نشانگر مقدار شارژ باتري مي‌باشند.  بيشينه سرعت دوران اين دريل‌ها معمولا نزديك  به 2000 دور در دقيقه است. اين دريل ها قابليت چرخش در دو جهت را دارند. دريل شارژي خود بر سه حالت است : دريل شارژي معمولي ، دريل شارژي چكشي و دريل شارژي پيچ گوشتي. در نوع پيچ گوشتي علاوه بر قابليت سوراخكاري امكان باز و بسته كردن پيچ ها را نيز وجود دارد.

دريل شارژي ساده
دريل چكشي
دريل گير بكسي
دريل بتن كن 
دريل دستي 

4. دريل هاي بادي ( پنوماتيك ) : 
دريل هاي بادي كه به آن دريل هاي پنوماتيك هم گفته ميشود يك وسيله حرفه اي در صنعت و كارگاه هاي مختلف است كه نيروي محركه آن ها به دو دسته برقي و پنوماتيكي تقسيم مي‌شوند. اين دريل ها  از فشارهوا و گازهاي فشرده، براي حركت دادن موتور داخلي خود استفاده مي‌كند. در اين نوع دريل قابليت تنظيم سرعت باد به ميزان دلخواه وجود دارد. معمولا دريل هاي پنوماتيك قيمت پايين تري و همچنين هزينه تعمير كمتري نسبت به دريل هاي برقي دارند. دريل هاي بادي ايمني بيشتري نسبت به دريل هاي برقي دارند. اين دريل ها طول عمر بالايي داشته و و وزن كمتري هم دارند.

دريل بادي ساده
دريل بادي باطري خور
دريل بادي زاويه زن
دريل بادي ليزري
دريل گير بكسي ( برقي- بادي )
دريل سركج ( برقي-شارژي-بادي) 
دريل چكشي ( برقي- بادي )
دريل بادي زاويه زن : 
اين نوع دريل در ساخت دكوراسيون داخلي يا هنگام نصب لوله ‌ها و سيم ‌هاي برق، براي حفر سوراخ در ديوار يا برش دادن فلزات استفاده ميشود.

دريل بادي باتري خور :
اين دريل مناسب محيط هايي است كه دسترسي به برق ندارند. مثلا در باغچه و يا در كارهاي ساختماني.

دريل بادي ليزري :
سرعت و دقت اين نوع دريل بالاست و بيشتر براي كار با فلزات استفاده ميشود. 

 

طريقه استفاده از دريل ها و رعايت نكاتي ايمني هنگام كار
از آنجايي كه دريل ها يك ابزار كاربردي در كارهاي دكوراسيوني و تعميراتي محسوب ميشوند بايد طريقه استفاده از آن را بلد باشيم. استفاده صحيح و اصولي از دريل موجب ميشود حوادثي مثل آسيب ديدگي، پرتاب ذرات ريز و برق گرفتگي اتفاق نيافتد. اول از همه بايد يك مته مناسب با سطح كار جهت سوراخكاري انتخاب كنيد. دوم از فشار لازم  نيروي كتف و بازو هنگام استفاده از دريل استفاده كنيد به طوري كه دريل ثابت باشد و شروع به تكان خوردن نكند. سوم اين است كه اگر ميخواهيد سوراخ هاي عمودي و بدون زاويه حفر كنيد بايد دريل را به صورت عمودي نگه داريد. اگر در هنگام كار با دريل، مته گير كرد بايد جهت چرخش مته را تغيير دهيد تا نشكند. در آخر به نكات ايمني موقع دريل كاري حتما دقت كنيد كه عبارت اند از :

پوشيدن لباس كار مخصوص و همچنين استفاده از عينك هاي مخصوص جهت محافظت چشم در برابر ذرات پرتابي و استفاده از محافظ گوش جهت سر و صداي دريل ها
استفاده از ماسك تنفسي مناسب و فيلتر دار به منظور محافظت از ريه هاي خود در برابر هر نوع ريز گرد
اطمينان حاصل كردن از از خاموش بودن و يا عدم اتصال دريل به برق قبل از تعويض مته
اطمينان حاصل كردن از محكم بودن و مستقيم بودن مته در گيرنده‌هاي دهانه‌ي دريل ( سه نظام )
اگر دريل برقي داريد به هيچ عنوان در مواقعي كه از آن استفاده نمي‌كنيد سيم آن را بر روي زمين و درمسير رفت و آمد نيندازيد.

كلام آخر ابزار ماتريس
افراد متخصص در حوزه كسب و كارهاي فني ميدانند كه دريل ها در هر دسته بندي كه باشند همگي مكانيزم و عملكرد يكساني انجام ميدهند. و تفاوت اين دريل ها در نوع ، كيفيت، قيمت و توليد كننده آن‌ها است. مهم ترين نكته در انتخاب صحيح يك دريل بستگي به اين موضوع دارد كه شما چه انتظاري از يك دريل داريد ؟ مثلا اگر ميخواهيد براي شما كارهاي سبك و معمولي را انجام دهد بهتر است است بهتر است سراغ  دريل هايي با توان 350 تا 500 وات برويد. يا اگر براي سوراخكاري قطعات فلزي به صورت روزانه ميخواهيد بهتر است دريل هايي با توان 600 تا 850 وات تهيه كنيد. فروشگاه اينترنتي ابزار ماتريس اين محصول را در انواع و برندهاي متنوع ارئاه ميدهد. شما ميتوانيد بر اساس نياز خود و كسب راهنمايي بيشتر از كارشناسان ما پرسش كنيد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۳۱ تير ۱۴۰۳ساعت: ۱۰:۱۶:۵۸ توسط:Maatris-Edit موضوع: نظرات (0)

آشنايي با صفر تا صد اينسرت تراشكاري

شناخت كامل اينسرت تراشكاري و معرفي شكل ها و انواع مختلف آن


 تراشكاري چيست ؟


قبل از اينكه به تعريف اينسرت بپردازيم ابتدا لازم است كه به اين سوال جواب دهيم كه تراشكاري چيست ؟ تراشكاري يك فرايند براده برداري و لايه برداري است كه به كمك آن ميتوانيم سطوح داخلي و خارجي قطعات سخت و مقاومي مثل فلزات ( به خصوص آهن و فولاد ) ، سنگ ها و ... را شكل بدهيم و از آن يك قطعه جديد بسازيم. بنابراين براي تراشكاري صحيح و بدون عيب و نقص فقط وجود افراد متخصص و ماهر كافي نيست بلكه نياز به بهترين ابزارهاي تراشكاري هم داريم. برخي از ابزارهاي تراشكاري عبارت اند از : 

انواع فرز
انواع مته تراشكاري
مرغك گردان
انواع هلدر تراشكاري
انواع تيغچه تراشكاري 

اينسرت هاي تراشكاري و ...


 كاربرد و خصوصيات اينسرت


يكي از شايع ترين ابزارهايي كه ميتواند بر روي فلزات برش هاي حرفه اي و بسيار دقيق انجام دهد اينسرت تراشكاري ( الماس تراشكاري ) است. اين الماس ها از سخت ترين و مقاوم ترين مواد موجود در دنيا ساخته ميشوند. يكي از ويژگي هاي اصلي اينسرت تراشكاري سختي آن و تحمل دما بالا در حين انجام كار ميباشد ، براي اينكه هنگام اصطحكاك و تراش، ابزار اينسرت ذوب نشود و عمر مفيد بالايي داشته باشد. 

الماس هاي تراشكاري را ميتوان از تخصصي ترين ابزارآلات تراشكاري نام برد كه دنيايي از تنوع را داراست. همچنين از  الماس هاي تراشكاري براي تيز كردن ابزارهاي درست شده از كاربيد تنگستن ، شيشه ، فلزات غير آهني ، اره كردن ، سوراخ كردن سيمان و سنگ استفاده مي شود . اين ابزارها ميتوانند تراشكاري و برش كاري را به طور حرفه اي و دقيق انجام دهند. آن ها انواع گوناگوني دارند كه شامل :

تراشكاري
برشكاري
دنده زني ( گام زني )
شيار  فرز كاري


كد هاي الماس ها 


هر يك از اينسرت ها توسط تعدادي حروف و اعداد نامگذاري شده اند كه اطلاعات زيادي به ما ميدهند. درواقع هر يك از آن ها كد بندي خاصي دارند.  جالب است بدانيد كه تمامي توليد كنندگاه ابزار بايد اين استاندارد هاي مشخص را در كد بندي رعايت كنند تا استفاده از ان ها در تمامي كشورها اسان باشد. همچنين به منظور جلوگيري از خطا، اينسرت ها در سطحي بين المللي ا مطابق با استاندارد بين الملي ISO معلوم ميشوند. كار استاندارد ISO اين است كه  اندازه، شكل، نحوه نصب، خواص مواد و پوشش اينسرت‌ها را مشخص كند و اپراتور يا مصرف كننده بر طبق اين استاندارد بتواند اينسرت خود را انتخاب كند.

پس ميتوان گفت كه  كد هاي الماس همان كد هاي استاندارد ISO ميباشند كه حداكثر شامل 12 كاراكتر است.  كاراكترهاي اول تا هفتم اطلاعات اجباري را نشان مي‌دهند. اعداد هشتم و نهم اطلاعات اختياري را نشان مي‌دهند كه در صورت لزوم استفاده مي‌شوند. اعداد دهم تا دوازدهم جزئيات اختياري سازنده هستند و به طور جداگانه با استفاده از خط فاصله به كد ISO اضافه مي‌شوند.

به طور كلي كد هاي اينسرت تراشكاري به ترتيب موارد زير ميباشد : 

شكل اينسرت
زاويه آزاد اينسرت
تلرانس الماس
شكل سوراخ يا براده شكن
طول لبه برشي
ضخامت الماس 
زاويه گوشه
كدهاي و اعداد اينسرت هاي تراشكاري به 8 بخش تقسيم مي شود. همانطور كه در بالا اشاره كرديم هر يك از حروف و اعداد در عنوان يك كد اينسرت ( كد استاندارد ISO ) بيانگر يكي از مشخصات مهم آن است : 

 

 شكل اينسرت :  


اولين حرف از كد الماس ها مربوط به شكل آن ميباشد كه در تصوير زير نوع شكل هر كدام را مشاهده ميكنيد :

 

 زاويه آزاد : 


دومين حرف مربوط به زاويه آزاد الماس ميباشد. منظور از اين زاويه، زاويه كناره الماس ميباشد. كه در تصوير زير انواع آن را مشاهده ميكنيد :

 

تلرانس : 


اين بخش مربوط به مهم ترين ويژگي هاي هر اينسرت تراشكاري است كه زياد به آن اهميت نميدهند :

 

 شكل براده شكن :


حرف چهارم كد الماسه با شكل براده شكن يا همان سوراخ اينسرت تراشكاري در ارتباط است. در نظر بگيريد اگر حرف چهارم اينسرت ها A باشد معمولا بدون براده شكن ميباشند و روي چدن عملكرد خوبي دارند . در شكل زير بيقه مدل ها را مشاهده ميكنيد :

 طول لبه برشي :


اين بخش به طول لبه برشي مربوط ميشود كه كه طول اندازه گيري هر الماس با يكديگر فرق دارد  كه در تصوير زير مشاهده ميكنيد:

 ضخامت الماس :


بخش ششم به ضخامت اينسرت هاي تراشكاري اشاره دارد : 

 

 زاويه گوشه :


در بخش هفتم كه مربوط به زاويه گوشه الماس ها ميباشد كه براي هر الماس متغير است : 

 

 براده شكن : 


بخش هشتم درواقع به همان گل روي الماس ها اشاره دارد.. اين بخش براي هر شركت سازنده اينسرت متفاوت است و بايد به كاتالوگ اينسرت تراشكاري مراجعه فراماييد. اما به طور كلي انتخاب براده تراشكاري بستگي به قطعه كاري و نحوه انجام كار شما دارد. 

عوامل تاثير گذار بر طول عمر اينسرت تراشكاري 


همانطور كه ذكر كرديم اينسرت هاي تراشكاري با بهترين مواد موحود در دنيا ساخته ميشوند. با اين حال بعضي ها جنس اينسرت را معمولا از سيمان و الماس و  مواد ديگر ميدانند. اما اگر قرار است اينسرت ها عمر بيشتري داشته باشند بايد در توليد آن ها بايد عواملي  را در نظر گرفت كه هر كدام از آن ها كيفيت اينسرت را مشخص ميكند  كه در بخش زير آن ها را دكر كرديم :

پارامترهاي ماشين كاري
دماي محيط و ابزار
معيار شكست ابزار 
مايع خنك كننده جنس ابزار برشي
هندسه ابزار

 گريد اينسرت تراشكاري


اينسرت هاي تراشكاري ويژگي هاي مثل مقاومت بالا در برابر سايش، استحكام فشاري بالا، قابليت هدايت حرارتي و براده برداري با  اندازه هاي يكنواخت و دقيق در قطعه كار را دارد. در صنعت ماشينكاري فلزات، هر قطعه اي با متريال خاصي ساخته ميشود كه توسط آلياژ هاي مختلف تاثير ميگيرد. اين موضوع روي گريد تاثير ميگذارد.  انواع گريد هاي يك اينسرت بر طبق موارد زير است :

فولاد ( P )
استنلس استيل ( M )
چدن ( K )
فلزات نرم مانند آلمينيوم ( N )
سوپر آلياژ ( S )
اين گريد ها مشخص ميكند در چه شرايط و با استفاده از چه روكش هايي پوشيده شده است.  معمولا پشت يا روي جعبه اينسرت ثبت شده است و در زير آن متريال هاي مناسب گريد نوشته ميشود. متريال ها به دليل استاندارد بودن از علامت مشخصي در همه كمپاني هاي سازنده اين ابزار استفاده ميشود. 

 

 فولاد :


پر كاربرد ترين گروه متريال ، فولاد است كه سختي و ميزان كربن بالاتري دارد و عملكرد آن ها اغلب خوب است. فولاد را با نماد P نشان ميدهند.

 استنلس استيل : 


اين متريال حداقل 12 درصد كروم در تركيب خود دارد. نيكل و موليبدن ار آلياژ هاي ديگر آن هستند. استنلس‌استيل در واقع همان فولاد ضدزنگ است كه در دسته آلياژهايي قرار مي‌گيرند كه در صنعت كاربردهاي زيادي دارند . نماد آن M است.

 چدن :

در صنعت تراشكاري چدن را با حرف K نمايش ميدهند. چدن برعكس فولاد متريالي با براده هاي كوچك ميباشد. . تمام چدن ها شامل سيليكون كاربايد(SIC) ميباشند كه در مقابل ابزار برشي ايجاد خوردگي مي نمايند.

 فلزات نرم  :

به هر فلز غير آهني فلز نرم ميگويند مثل مس ، آلمنيوم ، برنج و ... . اين نوع متريال برش بالايي با لبه هاي تيز ايجاد ميكند. اين فلزات را با نماد N نمايش ميدهند.

 سوپر آلياژ :

ماشين كاري با اين متريال ستخت است همچنين طول عمر ابزار برشي را كمتر ميكند. اين نوع سوپر آلياژ ها كه در برابر گرما مقاوم هستند شامل فلزاتي همچون نيكل،, كبالت و ... مي باشند. 

اينسرت تراشكاري دنيايي از تنوع


اينسرت هاي تراشكاري آنقدر متنوع هستند كه هركدام از آن ها از لحاظ كيفيت و قيمت باهم اختلاف داند. از برندهاي مشهور اينسرت ها ميتوان به  شركت‌هاي سندويك و سكوسوئد، والتر و كنامتال آلمان و كرلوي كره جنوبي اشاره كرد كه با كيفتت ترين اينسرت ها را ميسازند. اگر چه در ميان محصولات آن ها، مدل هاي چيني هم وجود دارد كه قيمت كمتري نسبت به نمونه هاي اصلي دارد. اينسرت هاي تراشكاري قطعات مهمي هستند كه در صنعت خودرو، صنعت هوافضا، صنعت الكتونيك، نجاري و سنگ و ساختمان استفاده ميشوند. 

همانطور كه ميدانيد امكان خريد اينترنتي از اينسرت هاي تراشكاري وجود دارد كه فروشگاه اينترنتي ابزار ماتريس يكي از گزينه هاي خوب براي خريد اين ابزار است. شما ميتوانيد بهترين اينسرت ها را با قيمت مناسب از اين فروشگاه خريداري نمايييد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۴ تير ۱۴۰۳ساعت: ۱۰:۱۲:۰۳ توسط:Maatris-Edit موضوع: نظرات (0)